Varför Högintensiv träning?

Det finns många därute i träningsdjungeln som förespråkar högintensiv träning, men det finns också många som tycker att lågintensiv träning är bäst.
Frågan är såklart vad man har som syfte med sin träning, vill du springa långa lopp så klart att du kommer köra lågintensiv träning då du kommer att behöva vänja kroppen vid att orka springa i ett långsammare tempo och länge.

Men om du kämpar med extrakilon? Ja, då tycker jag verkligen att högintensiv träning är att rekommendera! Nedan listar jag de 5 största anledningar till varför du ska välja högintensiv träning:

1. Du förlorar fett, inte muskler

Det är inte helt enkelt att tappa i vikt men att undvika att förlora muskler. Men med högintensiv träning är det precis det du gör, du förbränner fett samtidigt som du ökar muskelstyrka!

2. Du bränner mer fett

Högintensiv träning bränner både mer kalorier under själva träningen som efter ditt träningspass än om du tränar längre men inte så intensivt.

3. Det är effektivt

ALLA har 15 minx3 att lägga på träning per vecka. Studier har visat att tre pass i veckan på bara 15 minuter vardera har visat sig mer effektivt än en timmes löpning.

4. Du stärker hjärtat

Hjärtat får jobba rejält under högintensiv träning och du får upp pulsen på nivåer som långt ifrån alla når under sina normala träningspass.

5. Det är lättillgängligt
Du behöver ingen direkt utrustning så du kan träna överallt!

Du hittar mer högintensiv träning här >>