1. Ta vara på möjligheterna – träna utomhus!

Hur ofta skyller vi inte utebliven träning på det dåliga vädret eller det ständiga mörkret under vinterhalvåret?

Det är på sommaren vi har större tillgång till naturen och dess träningsmöjligheter, vi behöver inte i samma mån ”ta oss iväg till gymmet” utan det räcker faktiskt bara att kliva ut genom dörren så finns det massor du kan göra för att hålla formen stabil.

Ljuset gör ju sitt till också, dygnet har så många fler timmar när solen går upp tidigt och ner sent. Ställ klockan 1 timme tidigare än vad du brukar och ta en frisk morgonpromenad, gå ut och lek med barnen, spela beachvolley med kompisarna!

2. Njut och ta bort förbuden!

För många är förbud ibland det största problemet. När nånting är tabu och förlagt med förbud så blir det spännande och triggar vårt habegär.

Tillåt dig själv att njuta av sommarens goda men gör det när du verkligen vill ha det, välj dina tillfällen då du säger till dig själv att ”den här glassen vill jag verkligen ha”, istället för att äta den och känna känslan av skam och misslyckande. Detta gör det ofta lättare att stå över nästa tillfälle, du känner att du själv har kontroll och makt över dina beslut.

3. Planera

Kanske låter lite tråkigt att planera under den lättjefulla sommaren, men det kan också vara nyckeln till hur du slipper vara en av de som helt tappat formen och som står och desperat bankar på gymdörren till hösten.

Skämt åsido, men det räcker med att du planerar in en liten stund varje dag för att hålla formen hela sommaren! Vill du däremot använda din lediga tid till att verkligen satsa på dig själv och din kropp. kolla in våra 28-dagars program, perfekt om man vill komma tillbaka till jobbet efter semestern och vara i sitt livs form!

4. Välj de bättre alternativen

Om du är på resande fot: Nuförtiden har många restauranger, caféer och till och med korvkiosker nyttiga alternativ på menyn, våga välj dem!

Är du hemma, prova att göra egen nyttig grillsås eller dessert att bjuda på, det är ofta väldigt uppskattat bland gästerna!

5. Kör ditt favoritpass!

Strunta i allt vad varierad träning heter, det kan du hålla på med resten av årets 47 veckor. Den bästa träningen är den som blir av så har du ett favoritpass så kör det passet om och om igen.

Du kommer förmodligen vilja byta efter ett tag men bara genom att sänka kraven på dig själv en smula så kan tränings suget och motivationen komma genom att bara bli lite uttråkad.