Jag lovade att jag skulle ge dig den största hemligheten inom träning, så låt mig direkt få berätta vad jag tror är den största hemligheten när det gäller att komma i form genom träning och motion. Men först, det här gäller inte bara för träning utan för alla delar av livet som du vill uppnå bättre resultat inom.

Hemligheten är att vara konsekvent och regelbunden.

Att inte vara konsekvent är som en knappt märkbar tjuv som smyger in och stjäl våra stora drömmar och mål.

Det är processen med att "starta och stoppa" som tar död på våra framsteg oavsett om det är inom träning eller andra delar av livet. Vi kan få snabba resultat under korta perioder när anstränger oss mycket, men om vi inte är konsekventa och håller igång det så är ansträngningen till lite nytta.

Man kan säga lite förenklat att det fungerar så här.

Tänk dig en gammal vattenpump som man använde förr i tiden för få vatten i sin brunn. Skulle man få upp något vatten så fick man föra ner röret i brunnen och sedan börja pumpa för hand. Man får pumpa hårt och länge innan det kommer en enda droppe vatten och utan att få ett enda bevis på att pumpen ens fungerar.

Det här är vad som händer flesta personer som startar ett nytt träningsprogram eller kostprogram. De är taggade, de köper nya träningskläder och så börjar de pumpa med pumpen riktigt hårt.

Om de inte får något resultat inom en vecka eller två och inte ser ut som en underklädesmodell så släpper de pumpen innan det hinner komma något vatten och de tänker att den här "pumpen" inte fungerar och de aldrig kan få några resultat med den.

Målet är att ta pumpen och pumpa riktigt hårt och fortsätta pumpa under en tid som upplevs som en lång period utan märkbara resultat.

Men om du fortsätter pumpa så kommer du till slut att få några droppar vatten. Detta  frustrerar också många människor när de startar ett nytt träningsprogram och trots att de pumpar på bra under en lång tid så  blir de bara av med några enstaka kilon.

De tänker: “Allt detta jobb för detta lilla resultat! Detta kanske inte fungerar för min kropp”. Så de ger upp helt.

Hemligheten är att fortsätta pumpa, till slut kommer vattnet att komma flödande och du kommer se resultatet från den inledande ansträngningen om du höll igång tillräckligt länge.

Men här kommer den riktiga hemligheten när det gäller träning och effektiv viktkontroll.

Om du har pumpat och har fått vattnet att flöda så fortsätter du att pumpa konsekvent MEN du behöver inte alls pumpa lika hårt nu som du gjorde i början. Vattnet har kommit upp till ytan och du har nu fart på vattnet och du kan hålla ett lägre tempo och ändå få resultatet du vill ha.

En Hollywood-stjärna fick frågan hur hon kunde komma så bra i form inför alla sina filmroller. Hon svarade: "Det är mycket enklare att hålla en bra form under året än att försöka komma i form varje gång".

Så var konsekvent och regelbunden. Det kommer att göra din träning roligare och ge dig bättre resultat med mindre ansträngning.

Håll pumpen i gång.

Var det ett tag sedan du pumpade? Inga problem.

Men kom bara ihåg att det kommer att ta lite längre tid innan vattnet kommer i så fall. Men fortsätt bara pumpa lite till även om det inte känns som det fungerar inledningsvis.

Ett sätt smart att hålla sig konsekvent och regelbunden i en vardag full av sysslor är att köra träningsprogram hemifrån. Noga utvalda träningsprogram inte tar mer än 30 minuter och som är riktigt effektiva (använder en bra pump att pumpa med).
Spana in våra populära träningsprogram online här.

Efter nyår kommer vi lansera flera nya träningsprogram som du kan använda vart du än befinner dig. Håll även utkik efter vår tävling där du kan vinna tillgång till ALLA våra Fitnesskurser eller enstaka kurser.

God fortsättning och Gott nytt år från vännerna på Fitnesskurser.se


Träning och kostprogram online

Kom i din bästa form någonsin - hemifrån