Det kan kännas tungt att börja träna igen efter ett uppehåll. Det kan till och med ta emot att ge sig ut och promenera. Med hjälp av de här tipsen kan du dock snabbt komma i gång igen.

1. Sätt inte för höga krav på dig själv och din träning.

Många som vill komma igång efter ledighet sätter orimliga mål om att man ska träna upp mot flera gånger per dag. Sätt istället rimliga krav på att du exempelvis ska träna 2 gånger i veckan så kan du hålla en kontinuitet i träningen. Blir det fler pass än ditt mål är detta bara något positivt.

2. Träna det som du tycker är roligt.

Tycker du exempelvis att det är roligt med cirkelträning med en inspirerande instruktör (t.ex. Lindas nya Bootcampträningar) och inte alls roligt att löpa, kör på cirkelträning. Den bästa träningen är den som blir av.

3. Träna med en personlig tränare online.

Har du svårt att få träningen att bli av och vill ha ett personligt bollplank jämfört med att träna själv? Prova i så fall att träna med en personlig tränare och coach online, som ger dig supporten du behöver för att nå dina mål.
När man vill gå ner i vikt så räcker det inte alltid att bara med att förstå hur kroppen fungerar eller vilken mat du kan äta. Ibland handlar det mer om vilket stöd och support du har.

Utan stöd kan det vara lätt att falla ur spår, bli frustrerad eller tappa fokus på målet.

TIPS: För dig som inte kan eller vill köra personlig träning på gym erbjuder vi på Fitnesskurser.se snart även skräddarsydda tränings- och kost-planeronline.

I våra online paket kommer bl.a. följande inkluderas:
– Skräddarsydd kost- och tränings-plan efter dina unika förutsättningar och behov.
– Regelbunden kontakt och uppföljning
– Vi fungerar även som bollplank vid frågor och funderingar.

Vi kommer bara att öppna upp detta program för 12 personer under första omgången.
Är du intresserad av att få veta mer så kan du maila ditt intresse (ej bindande) (först till kvarn).

4. Hitta de tider som passar din träning bäst.

Kanske vill du ha träningen gjord när du kommer hem från jobbet och därför passar det dig bäst att träna på morgonen eller lunchen. Eller så passar det bättre på kvällen när barnen har somnat.

Hela tanken med konceptet för Fitnesskurser.se är att man skall kunna träna hemifrån på de tider som passar bäst och för att slippa resa fram och tillbaka till ett gym.

 

5. Sätt upp mål

Det kan kännas tungt att börja träna igen efter ett uppehåll. Det kan till och med ta emot att logga in och plocka fram träningsprogrammet, receptboken eller att starta träningsvideon.

Ett mål kan vara att t.ex. ta fram 3-4 nyttiga recept till veckans middagar och att boka in i kalendern att du skall följa 2-3 stycken 10-30 minuters träningsprogram.