Efter sommaren och alla lata dagar, grillmiddagar och kanske alldeles för många uteblivna träningar så är vi många som vill köra igång igen med rutiner kring träning och kost.

Hösten kommer med frisk luft och massa ny energi och är en bra tid att ta tag i nya mål och strävan efter ett friskt och sunt liv.

Här kommer Fitnesskursers bästa tips för hur du hittar bästa formen- och hur du håller den.

1. Planera

Allt handlar om att bestämma sig och planera in träning och mat i kalendern.

Även om du tränar hemma så är det viktigt att du bestämmer dig för dag och tid så det verkligen blir av. Du kanske behöver ”böta” dig själv om du hoppar över en träning?

Att vara konsekvent och disciplinerad med kosten är ofta det svåraoch idag finns det flera olika tjänster som underlättar i vardagen, tex kan man på många orter få maten hemlevererad så du slipper stressa omkring i affären (och riskera att köpa på dig onyttighter) utan istället i lugn och ro planera dina inköp. Vid en önskad viktnedgång är ju kosten a och o så lägg lite tid på planerandet.

2. Prioritera

Ingenting kommer gratis, så vill du komma någonstans med dig själv så är det dags att prioritera dig själv.

Kanske får du ibland avstå från vissa saker för att få tid till träning men om du har målet framför dig så är det säkert värt det.

3. Fyll på med vitaminer och håll dig frisk

Ät mycket grönsaker, bär och frukt, komplettera med kosttillskott och håll dig frisk.

För många så funkar träningen och kosten bra fram till första höstförkylningen, då kan det vara svårt att komma tillbaka efter uppehåll så försök bygg upp immunförsvaret och undvik de tråkiga sjukdomarna.

4. Ha kul

Hitta träningsformen som passar dig. Köp nya snygga träningskläder som du trivs, börja träna med en kompis. Hitta ditt sätt att njuta av din investerade tid i dig själv, då är det lättare att få in ditt sunda liv som en självklarhet i varddagen.

5. Hitta ditt ”varför”

Gå ofta tillbaka till dina argument varför du vill träna och leva ett sunt liv, ta fram dem de dagar det är svårt att hitta motivationen och du övertygar snabbt dig själv om att följa din plan hela vägen.

Lycka till i höst, och missa inte att kolla in våra kost-och träningsprogram online, i dem får du alla verktyg för att lyckas med att hitta formen- och hur du håller den.